Fysio Westeinde

Wanneer je pijnklachten of blessures hebt, dan staan de fysiotherapeuten van Fysio 058 voor je klaar. Vaak ontstaan blessures tijdens activiteiten, zoals werk en sport. Wij werken volgens de nieuwste inzichten en onze praktijk is zo ingericht dat mensen met verschillende klachten goed kunnen helpen. Onze klanten vinden het belangrijk om snel klachtenvrij te zijn en zo goed mogelijk geholpen te worden. Op deze manier kunnen werk en sportactiviteiten snel worden hervat. Goede service en persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. 

Behandelingen

Je kan bij Fysio 058 onder andere terecht voor fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, sportfysiotherapie en schouderfysiotherapie. 

Manuele therapie Westeinde

Manuele therapie is een behandeltechniek die zich richt op het verbeteren van de stand en beweeglijkheid van een gewricht. Een gewricht dat goed kan bewegen, zorgt voor minder pijnklachten en stijfheid. Een manueel therapeut is iemand die zich daar mee bezig houdt. Onze manueel therapeuten hebben na hun opleiding een extra master studie gevolgd. Hierdoor zijn zij gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, de wervelkolom in het bijzonder. Tijdens het losmaken van een gewricht kan tijdens de behandeling soms een knappend geluid worden gehoord of gevoeld. Daarom wordt manuele therapie ook wel eens ‘kraken’ genoemd. 

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht middels een intake en onderzoek. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. Dit plan bestaat meestal uit advies, behandelingen en oefeningen voor thuis. Op deze manier zullen de klachten snel afnemen en verdwijnen, waarna pijnloos functioneren weer mogelijk is. 

Voorbeelden van klachten die wij kunnen behandelen met manuele therapie zijn:

 • Nekpijn en stijve nek
 • Schouderklachten
 • Hoofdpijn
 • Heupklachten
 • Liesklachten
 • Lage rugklachten
 • Hoge rugklachten

Dry Needling Westeinde

Bij veel blessures speelt stijfheid in de spieren een rol. Onder andere overbelasting, een verkeerde beweging of een langdurige verkeerde houding kunnen stijfheid in spieren veroorzaken. 

Stijfheid in spieren kunnen de volgende klachten opleveren:

 • Uitstralende pijn en stijfheid in een spier of gewricht
 • Een bewegingsbeperking
 • Zeurend gevoel in een gebied
 • Verminderde kracht
 • Hoofdpijn, duizeligheid
 • Pijn die moeilijk aan te wijzen is
 • Tintelingen of uitstralende pijn 
 • Sportblessures

Dry needling is een effectieve methode om stijfheid in de spieren te behandelen. Tijdens het onderzoek wordt gezocht naar triggerpoints. Zo’n triggerpoint wordt ook wel een knoop genoemd en voelt als een hard stukje in de spier. Door middel van een acupunctuurnaald wordt zo’n knoop aangeprikt. Vaak gebeurt het dat een spier daarbij even aanspant. Dit geeft een gevoel geeft wat lijkt op kramp. Het prikken zelf wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Omdat je met Dry needling bij dieper gelegen punten kan komen in de spier, heeft het vaak meer effect dan bijvoorbeeld een massage. Vaak ontstaat na de behandeling wat spierpijn.  

Naast dry needling worden vaak rekoefeningen, medical taping en diepe massagetechnieken gebruikt om stijfheid in de spieren te verbeteren.

Sportfysiotherapie Westeinde

Een sportblessure kan erg vervelend zijn. Daarom zijn er fysiotherapeuten die hierin gespecialiseerd zijn. Onze sportfysiotherapeuten kunnen je helpen om zo snel mogelijk weer op verantwoorde wijze te kunnen trainen of die belangrijke wedstrijd te spelen. Daarnaast kan een sportfysiotherapeut je ook adviseren wanneer over blessurepreventie of het verbeteren van je sportprestaties. Sportfysiotherapie is geschikt voor alle sporters ongeacht leeftijd (ook sportende kinderen) en niveau (zowel amateurs als professionals).

De sportfysio maakt een analyse van de sporter en houdt hierbij rekening met de sport, het niveau en de aard van de blessure. Het behandelplan wordt hier op aangepast, gericht op een zo gunstig mogelijk herstel van gewrichten en spieren. Ondertussen wordt advies gegeven over het hervatten van trainingen en worden alternatieven besproken zodat de algemene conditie niet achteruitgaat tijdens de blessure. Oefentherapie is belangrijk om kracht, stabiliteit, conditie en coördinatie op het benodigde niveau te krijgen om de sport te hervatten. Als voorwaardescheppende therapie indien nodig wordt gebruik gemaakt van andere behandeltechnieken. Alles om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier het oude of zelfs een hoger sportniveau te bereiken. 

Fysiotherapie Westeinde

Fysio 058 bevindt zich aan de Noordkant van Leeuwarden, vlakbij Westeinde. Wij helpen mensen graag om weer zo snel mogelijk zonder pijnklachten te kunnen bewegen, werken en sporten! 

Direct een afspraak maken