Blessures in getallen!

Geplaatst op

Er lopen in Nederland ruim twee miljoen hard die jaarlijks 610.000 blessures oplopen. Daarvan worden 190.000 blessures medisch behandeld. Het blessurerisico bij hardlopen is daarmee hoog.

De meeste hardlopers trainen niet in groepsverband. De lopers die alleen trainen besteden weinig aandacht aan blessurepreventie. Bij de georganiseerde loopgroepen is veel meer aandacht voor blessurepreventie, maar; jagen elkaar ook op (competitie), wat weer blessures door overbelasting met zich meebrengt!

Bij elke landing ontstaan er krachten op het landingsbeen van twee tot drie keer het lichaamsgewicht. Hierdoor ontstaan piekkrachten op spieren, pezen en gewrichten, kapsels en botten van vooral het onderbeen. Wist je dat 95% van de hardloopblessures ontstaat door overbelasting?

Bij Fysio 058 hebben we veel kennis op gebied van hardloopblessures. Ook bieden wij diverse cursussen aan op hardloopgebied, zoals de ‘Techniektraining voor hardlopers’.

Deze serie trainingen gaat binnenkort weer van start! Bij deze cursus wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de looptechniek door stil te staan bij de verschillende fases van de loopbeweging. De trainingen zijn onder leiding van ervaren hardlooptrainer Jelle Luinstra.

Heb je interesse? Je kunt je nu al aanmelden zodat je op de hoogte wordt gebracht van de startdatum.

Mail naar info@fysio-058.nl!