Manuele therapie Leeuwarden

Het doel van manuele therapie bij Fysio 058 in Leeuwarden is het verbeteren van de houding en bewegingen en gewrichten beter laten functioneren. Gewrichten die niet goed functioneren kunnen voor pijnklachten en bewegingsbeperkingen zorgen. Een manueel therapeut is degene die u daarbij helpt. Onze manueel therapeuten hebben na hun opleiding de masteropleiding Manuele Therapie gevolgd. Hun kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met name in de wervelkolom, is daardoor zeer breed. Zij kunnen u dan ook uitstekend helpen. Manuele therapie wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd, omdat tijdens het losmaken van een gewricht soms een krakend geluid te horen is.

Direct een afspraak maken Meer informatie

 

Gratis inloopspreekuur

 

Wanneer wordt u behandeld door een manueel therapeut in Leeuwarden?

We noemen hieronder graag een aantal voorbeelden van klachten waarbij een manueel therapeut van Fysio 058 in Leeuwarden u kan helpen:

  • Nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen);
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • Heupklachten;
  • Lage rugklachten (evt. met uitstraling naar de benen);
  • Hoge rugklachten (evt. in combinatie met rib- en borstpijn).

Werkwijze van manuele therapie

Wat gebeurt er als u zich laat behandelen met manuele fysiotherapie? Het onderstaande stappenplan laat het zien:

  • Afhankelijk van uw klachten en voorkeur krijgt u een manueel therapeut in Leeuwarden aangewezen;
  • De therapeut brengt uw klachten vervolgens volledig in kaart, waarbij uw houding, bewegingen en gewrichten door middel van lichamelijk onderzoek en met behulp van vragen onderzocht worden;
  • Samen met de therapeut wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld voor uw klachten;
  • Tussentijds wordt het behandelingsplan geëvalueerd.

De behandelingen gaan gepaard met adviezen, begeleiding en instructies waardoor u gezonder zult bewegen en uw klachten aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. Vaak ervaart u direct na de eerste behandeling al minder pijn en een grotere bewegingsvrijheid. Wist u trouwens dat u zonder verwijsbrief van uw huisarts manuele therapie in Leeuwarden kunt krijgen?

Manuele therapie

Maak een afspraak

U kunt gemakkelijk, zonder verwijsbrief, een afspraak voor manuele therapie in Leeuwarden maken. Voor fysiotherapie, manuele therapie of een andere behandeling kunt u tijdens onze ruime openingstijden vrijblijvend binnenlopen of telefonisch contact opnemen. Wij plannen dan direct bij een (manueel) therapeut een behandeling in.

Direct een afspraak maken