Nekklachten

Nekklachten zijn erg vervelend maar helaas een veel voorkomend probleem, wat ook veel oorzaken kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan slijtage, stress of overbelasting. Door nekklachten kunnen symptomen ontstaan als een beurs gevoel, een stijve nek, duizeligheid of een stekende pijn in de nek. Ook het hoofd, de schouders, bovenrug, armen of handen kunnen pijnlijk worden als gevolg van nekklachten. Bij nekklachten zijn de symptomen veelal afhankelijk van de oorzaak van de pijn in de nek. Bovendien zijn de symptomen per persoon verschillend. De ene persoon ervaart meer of minder pijn in de nek dan een andere persoon met bijvoorbeeld dezelfde spierknopen. Hoe lang duurt een stijve nek? , Wat te doen tegen een stijve nek? en wat zijn de meest voorkomende nekklachten? Onderstaand een opsomming.

Nekhernia

Er is sprake van een nekhernia als de tussenwervelschijf tussen twee nekwervels uitpuilt, waardoor een zenuw of het ruggenmerg bekneld raakt. Meestal gaat het om de onderste of de op één na onderste tussenwervelschijf. Tussen de bovenste twee nekwervels zit namelijk geen tussenwervelschijf. Bij een beknelde zenuw of ruggenmerg kan een nekhernia voor veel klachten zorgen. De nekklachten komen grotendeels overeen met die van een rughernia, alleen zit de pijn op een andere plek. Slijtage, overbelasting of een ongeluk zijn vaak de oorzaak van een nekhernia.

Lees meer over nekhernia

Stijve nek

Vastzittende spieren zijn vaak de oorzaak van een stijve nek. Deze vastzittende spieren worden op hun beurt weer vaak veroorzaakt door een verkeerde slaap- of werkhouding. Andere oorzaken zijn langdurige stress, een verkeerde belasting van de spieren, een val of stoot of een onverwachte beweging. Ook kan een stijve nek door tocht ontstaan die op de spieren slaat. Spieren in de nek kunnen door één van deze oorzaken verkrampen, waardoor u beperkt wordt in uw bewegingen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Lees meer over stijve nek

Welke behandelingen biedt Fysio 058?

Heeft u nekklachten? Dan kijken we graag samen met u welke behandeling een oplossing zou kunnen zijn voor de pijn in uw nek. We bieden verschillende behandelingen aan voor nekklachten:

  • Oefentherapie: gericht op oefeningen om uw stijve nek los te maken, de stabiliteit en spierkracht te verbeteren en uw houding te verbeteren.
  • Massage en fricties: speciale druktechnieken om afvalstoffen uit spierknopen te drukken zorgen voor meer beweeglijkheid en minder verkramping in uw nekspieren.
  • Manuele therapie: mobilisaties en manipulaties om meer beweeglijkheid van de nekwervels mogelijk te maken.
  • Dry needling: de nekspieren worden op een speciale manier met zeer dunne acupunctuurnaalden aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen.
  • Medical taping: tape om de afvoer van afvalstoffen in spieren te bevorderen en een verkeerde houding te corrigeren.

Voor de behandelingen van Fysio 058 in Leeuwarden heeft u geen verwijsbrief van uw (huis)arts nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak bij ons maken. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek zullen we uw nekklachten bespreken, net als de huisarts dat vroeger deed. Op basis van uw pijn in de nek en eventueel een aanvullend lichamelijk onderzoek stellen we een behandelplan op waarmee wij het grootste effect verwachten. Bent u benieuwd wat we voor uw nekklachten kunnen betekenen en of onze behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed worden? We hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en kijken ook graag voor u na of dat ook voor uw zorgverzekeraar geldt.

Neem direct contact met ons op voor een afspraak of loop bij ons binnen tijdens onze ruime openingstijden of ons gratis inloopspreekuur.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.