Echografie

Echografie is een waardevol hulpmiddel binnen de fysiotherapie en wordt steeds vaker ingezet voor het diagnosticeren en behandelen van verschillende blessures, klachten en aandoeningen.

Twee van onze fysiotherapeuten bij Fysio 058 zijn opgeleid om echografie toe te passen en wij beschikken over de nieuwste echografie-apparatuur. Hierdoor kunnen we onze patiënten snel en nauwkeurig helpen.

De inzet van echografie binnen de fysiotherapie heeft al talloze malen zijn meerwaarde bewezen.

Hieronder vindt u een opsomming van blessures waarbij echografie zijn meerwaarde heeft bewezen:

1.            Pees- en spierblessures: Echografie maakt het mogelijk om snel te zien of er sprake is van een pees- of spierblessure en hoe ernstig deze is. Hierdoor kunnen we gericht behandelen en de hersteltijd verkorten.

2.            Gewrichtsproblemen: Echografie geeft onze fysiotherapeuten inzicht in de staat van de gewrichten en omliggende structuren zoals kapsels en banden, waardoor ze beter kunnen bepalen hoe ze u kunnen helpen.

3.            Zenuwblessures: Echografie maakt het mogelijk om de staat van de zenuwen snel en nauwkeurig te beoordelen en gericht te behandelen.

4.            Bursitis en tendinitis: Echografie helpt ons bij het snel en nauwkeurig diagnosticeren van bursitis en tendinitis, waardoor we gericht kunnen behandelen en de hersteltijd verkorten.

Bij Fysio 058 geloven we in de kracht van technologie en innovatie binnen de fysiotherapie. Dat is waarom we steeds vaker gebruik maken van echografie, om onze patiënten snel en nauwkeurig te kunnen helpen.

Echografie bij sportblessures

Sportblessures kunnen een serieuze impact hebben op prestaties en fitheid. Bij Fysio 058 kunnen we indien nodig echografie inzetten als hulpmiddel bij het diagnosticeren en behandelen van sportblessures.

Onze opgeleide fysiotherapeuten gebruiken echografie om snel en nauwkeurig de aard en ernst van blessures vast te stellen. Hierdoor kunnen we een specifiek behandelplan opstellen en daarmee de revalidatie versnellen. Bovendien kunnen we met echografie de voortgang van de revalidatie in de gaten houden, zodat we gericht kunnen bijsturen indien nodig.

Tijdens het onderzoek met echografie krijgt u duidelijkheid over de aard en ernst van de blessure, evenals informatie over de staat van de omliggende spieren, pezen en gewrichten. Op basis hiervan stellen we een gericht behandelplan op en begeleiden we u tijdens de revalidatie.

Bij Fysio 058 geloven we in een individuele en op maat gemaakte benadering. Daarom werken we altijd samen met u aan een behandelplan en revalidatie die specifiek aansluiten bij uw specifieke behoeften en doelen.

Met onze combinatie van sportfysiotherapie en echografie kunnen we snel en gericht helpen bij sportblessures, zodat u snel weer in actie kunt komen.