Dry needling Leeuwarden

Dry needling is een effectieve behandelmethode om klachten aan te pakken die worden veroorzaakt door spierverhardingen. Zo’n hard aanvoelende plek in een spier wordt ook wel een triggerpoint of knoop genoemd. Bij een dry needling-behandeling in Leeuwarden prikken we zo’n verharde spier aan met een dunne acupunctuurnaald, zodat de spier zich gaat ontspannen. Hierdoor verdwijnen de pijnklachten die het triggerpoint veroorzaakt.

Direct een afspraak maken Meer informatie

 

Gratis inloopspreekuur

 

Welke klachten leveren triggerpoints op?

Triggerpoints kunnen verschillende klachten veroorzaken, zoals:

  • Pijn in een spier of gewricht (met of zonder uitstraling);
  • Stijfheid en/of bewegingsbeperking;
  • Verminderde kracht bij het aanspannen van een spier;
  • Hoofdpijn, duizeligheid;
  • Pijnontwijkend gedrag;
  • Tintelingen of uitstralende pijn;
  • Sportblessures;
  • Overige pijnklachten.

Ondanks dat iedereen triggerpoints heeft, wil dat niet zeggen dat iedereen er ook last van heeft. Maar als u last heeft van pijn in bijvoorbeeld uw schouder, nek, rug of lies kan dat erg vervelend zijn. Deze pijn, die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door een verkeerde beweging of houding, een blessure of verwonding, kunnen we met behulp van dry needling in Leeuwarden aanpakken.

Dry needling is geen acupunctuur. Wat doen we dan in Leeuwarden?

Tijdens een dry needling behandeling maken onze therapeuten gebruik van acupunctuurnaaldjes. Zoals eerder omschreven richt de behandeling met dry needling zich op spierverhardingen, terwijl een acupunctuur behandeling zich richt op het beïnvloeden van meridianen in het lichaam.

Bij Fysio 058 in Leeuwarden bieden we bewust dry needling therapie aan omdat we daarmee goede resultaten boeken bij bijvoorbeeld migraine, pijn in de onderrug (quadratus lumborum) of schouders (trapezius) of een hamstring of kuitspier blessure. Wij maken geen gebruik van acupunctuur in Leeuwarden.

Werkwijze dry needling behandeling

Tijdens het intakegesprek probeert onze therapeut met behulp van lichamelijk onderzoek de spierverhardingen te vinden. Mogelijk zitten er meerdere verhardingen als u al langer last heeft van uw klachten. Met een dun acupunctuurnaaldje worden de triggerpoints vervolgens aangeprikt. Een spier kan zich tijdens de behandeling even kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp of een stroomstootje. Van het aanprikken voelt u nauwelijks iets.

Effect van dry needling

Dry needling is veel effectiever dan massages en rekoefeningen, als het gaat om het verhelpen van triggerpoints. Na de behandeling voelt uw therapeut direct of de spier soepeler is geworden. U merkt dat de spierfunctie eigenlijk meteen al beter is. Zijn er meerdere verharde spieren aangeprikt? Dan kunt u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel ervaren.

Dry needling afspraak inplannen?

Wist u trouwens dat u zonder verwijsbrief van de huisarts een dry needling-behandeling of fysiotherapie kunt krijgen? Maak direct een afspraak voor dry needling bij Fysio 058 in Leeuwarden. Dry needling kan voor een flinke vermindering van de klachten zorgen. Onze gespecialiseerde therapeuten helpen u graag!

Direct een afspraak maken