Broodje kroket vs. broodje kaas

Geplaatst op

Wie herinnert het zich nog? Broodje kroket vs broodje kaas…

Kroketten worden meestal nog steeds als ongezond gezien wat te maken heeft met het feit dat een kroket wordt gefrituurd. Vroeger was frituren heel ongezond. Het frituurvet zat vol met transvetzuren die het slechte cholesterol in je bloed verhogen, en het goede cholesterol verlagen. Tegenwoordig frituurt vrijwel elke snackbar met vloeibare olie zonder transvetzuren en kan het vet in een kroket dus even gezond zijn als olijfolie.

In vergelijking met een broodje kaas zit er in een broodje kroket minder vet en iets meer ijzer. Kaas is rijk aan vitamines A, B2 en B12, calcium en zink. Een hoogleraar in voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam legt simpel uit: ”Wat gezond was, zoals kaas, wordt in feite minder gezond omdat we er te veel van zijn gaan eten.” En wat slecht was, zoals kroketten, wordt goed omdat de manier waarop het product wordt bereidt is aangepast.

Wat het aantal calorieën betreft is er weinig verschil. Een broodje kroket bevat gemiddeld 312 calorieën en een broodje kaas bevat gemiddeld 305 calorieën.

Wij van PT058 zullen je niet afraden om te eten wat je lekker vindt, maar doe alles met mate. Ga naast een broodje kroket of kaas vooral voor gezondere keuzes met veel vitamines en mineralen!