De sit-up

Geplaatst op

De sit-up is een goede oefening voor je buikspieren. Wel is het van groot belang om hem goed uit te voeren. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je last krijgt van een pijnlijke nek of rug. Maar hoe doe je hem goed? Wij leggen het uit…

Belangrijk is goed op je houding te letten. Zet je voeten stevig op de grond en laat ze daar ook staan alsof ze vastgelijmd zitten. Tijdens het uitvoeren van de oefening mogen ze ook niet omhoog komen. Trek je kin naar je borst, zorg voor een lange nek en rechte rug. Goed je buik in trekken en de kracht niet uit je nek en schouders halen. Is het te zwaar voor je om deze oefening te doen met je handen naar voren? Doe ze dan achter je hoofd. Laat je hoofd ontspannen in je handen liggen. Trek niet aan je hoofd.

Krijg je last van je nek, schouders of rug? Kom dan iets minder ver omhoog en bouw het aantal keren dat je de sit-up doet langzaam op. De kracht om omhoog te komen, moet echt uit je buikspieren komen, nek en schouders zijn ontspannen.

Vaak wordt gedacht dat alleen het doen van sit-ups voldoende is voor het krijgen van een platte buik, maar helaas dat is niet genoeg. Combineer deze oefening met het doen van andere core-stability oefeningen om je buik en rug te trainen.