Dit zijn de grootste klachten van mensen die bij de fysio komen

Geplaatst op

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel geworden van de gezondheidszorg. Het is interessant om te zien welke klachten het meest voorkomen bij mensen die naar de fysiotherapeut gaan. In dit artikel bespreken we de grootste klachten die mensen ervaren en waarvoor ze de hulp van een fysiotherapeut zoeken.

Voetklachten

In de eerste plaats komen voetklachten ontzettend vaak voor bij mensen die een bezoek plegen aan een fysiotherapeut. Dit is ook niet meer dan logisch, want een voet is een van de kwetsbaarste lichaamsdelen van een mens. Zo komt het geregeld voor dat iemand tijdens het een verkeerde draaibeweging maakt, wat kan leiden tot blessures. Daarnaast zorgen ook andere factoren zoals platvoeten, overbelasting of slecht passend schoeisel voor voetklachten. Een fysio helpt om dit probleem zo snel mogelijk de wereld uit te helpen.

Rugpijn

Vaak zitten we te lang in dezelfde houding: achter de computer, of onderuitgezakt op de bank met onze smartphones. Dit kan echt schade aanrichten als het aankomt op de ondersteuning van onze rug. Rugpijn staat daarom ook niet voor niets hoog op de lijst van klachten bij de fysio. Het kan gaan om een zeurende pijn die maar niet weg wil, of om scherpe pijnscheuten die je verrassen bij de simpelste bewegingen.

Sportblessures

Sporten is geweldig, toch? Het geeft ons energie, zorgt voor een sterk lijf en een frisse geest. Maar helaas gaat het soms mis en houden we er een sportblessure aan over. Dit kan variëren van een lichte verstuiking tot een serieuze scheur die ons weer even op de reservebank plaatst. Gelukkig kan een fysiotherapeut je op het pad van herstel zetten met oefeningen en behandelingen.

Nekklachten

Nekklachten komen ook ontzettend vaak voor bij mensen die een fysiotherapeut bezoeken. We draaien, buigen en knikken onze nek in alle richtingen en zitten vaak urenlang voorovergebogen over een scherm. Geen wonder dus dat je op een dag wakker wordt met een stijve nek. Het beperkt je bewegingen en kan flink irriteren. Maar er is goed nieuws: een fysiotherapeut weet precies hoe je van die lastpak afkomt. Door middel van gerichte oefeningen en massage worden de spieren weer soepel en kan je nek er weer even tegenaan.

Spierverrekkingen en -verstuikingen

Spierverrekkingen en -verstuikingen kunnen je flink uit het veld slaan. Wie kent het niet? Je bent lekker aan het sporten of je doet gewoon iets te enthousiast mee met de kids en bam; daar ga je. Dit komt vaker voor dan je denkt dat het geval is. Het kan een kleine verrekking zijn die na een paar dagen rust over is, maar soms is het serieuzer en heb je echt fysiotherapie nodig om weer op de been te komen.