Fysio Bilgaard

Fysio 058 wil haar klanten zo goed mogelijk te helpen bij klachten aan spieren en gewrichten. Vaak ontstaan blessures tijdens activiteiten, zoals werken en sporten. Bij onze praktijk beschikken wij over de meest vooruitstrevende behandeltechnieken en werken we via de nieuwste inzichten. Het doel van de behandeling richt zich vaak op datgene wat onze klanten het belangrijkste vinden: het zo goed mogelijk hervatten van werk en sportactiviteiten. Onze medewerkers zijn betrokken en een goede service en persoonlijke aandacht zijn voor ons erg belangrijk. 

Behandelingen:

 • fysiotherapie
 • manuele therapie
 • dry needling
 • schouderfysiotherapie
 • sportfysiotherapie

Manuele therapie Bilgaard

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de stand en het bewegen van een gewricht. Wanneer gewrichten goed en vrij kunnen bewegen zorgt dat voor minder pijnklachten en bewegingsbeperkingen. Een manueel therapeut is iemand die zich daar mee bezig houdt. Bij het soepel maken van een gewricht kan soms een knappend geluid of gevoel worden ervaren. Daarom wordt manuele therapie in de volksmond ook wel eens ‘kraken’ genoemd. Onze tot master opgeleide manueel therapeuten hebben na hun opleiding een extra studie gevolgd. Hierdoor zijn zij gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, en de wervelkolom in het bijzonder.

Tijdens een intake worden uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit plan kan bestaan uit adviezen, behandelingen, oefeningen en instructies, zodat uw klachten zullen afnemen en verdwijnen en u weer gezond en pijnloos kunt functioneren. 

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie:

 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • Heupklachten
 • Liesklachten
 • Lage rugklachten
 • Hoge rugklachten

Dry Needling Bilgaard

Stijfheid in spieren kan door verschillende zaken worden veroorzaakt. Denk hierbij aan overbelasting, een verkeerde beweging of een langdurige verkeerde houding. Bij veel blessures speelt stijfheid in de spieren een rol.

Stijfheid in spieren kunnen de volgende klachten opleveren:

 • Pijn en stijfheid in een spier
 • Pijn en stijfheid in een gewricht
 • Een bewegingsbeperking
 • Verminderde kracht
 • Hoofdpijn, duizeligheid
 • Pijn die moeilijk aan te wijzen is
 • Tintelingen of uitstralende pijn 
 • Sportblessures

Door dry needling kan stijfheid in de spieren kunnen heel goed behandeld worden. Tijdens het onderzoek wordt gezocht naar spierverhardingen. Zo’n verharding wordt ook wel een knoop of triggerpoint genoemd. Door middel van een acupunctuurnaald wordt zo’n triggerpoint geprikt. Hierbij kan de spier soms aanspannen wat een gevoel geeft wat lijkt op kramp. Het prikken zelf is vrijwel pijnloos. Dry needling heeft vaak meer effect dan bijvoorbeeld een massage, omdat de spier veel nauwkeuriger kan worden behandeld met een naaldje wanneer het gaat om het verhelpen van trigger points. Wanneer het triggerpoint is hersteld, verdwijnt ook de pijn die de verharding veroorzaakte. 

Naast dry needling worden vaak nog rekoefeningen en massagetechnieken gebruikt om blessures die voortkomen uit stijfheid in de spieren aan te pakken.

Sportfysiotherapie Bilgaard

Mensen die door een blessure hun sport niet meer kunnen uitoefenen kunnen bij onze praktijk terecht bij een sportfysiotherapeut. Bij een sportfysiotherapeut kan je ook terecht voor advies en begeleiding wanneer het gaat over het voorkomen van blessures of het verbeteren van je prestaties. Sportfysiotherapie is geschikt voor sporters van alle leeftijden (ook kinderen), zowel amateurs als professionals, die door een blessure aan de zijlijn staan.

Behandelingen worden aangepast op de betreffende sport en de sportfysiotherapeuten weten dat een sporter zo snel mogelijk weer aan de slag wil. Voor iedere sporter wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld, gericht op het herstel van gewrichten en spieren. Ondertussen wordt advies gegeven over het trainen van lichaamsdelen die nog wel belast kunnen worden, zodat de algemene conditie niet achteruitgaat tijdens de blessure. Er wordt een analyse gemaakt van de sporter om te kijken welke oefeningen nodig zijn om weer terug te keren naar het gewenste niveau. Oefeningen zijn belangrijk om voldoende kracht, stabiliteit, conditie en coördinatie op te bouwen, die nodig zijn tijdens het sporten. Snel, maar op een verantwoorde manier helpt de sportfysio om het oude of zelfs een hoger sportniveau te bereiken. 

Vlakbij Bilgaard

Fysio 058 bevindt zich aan de Noordkant van Leeuwarden, vlakbij Bilgaard. Wij helpen graag geblesseerde mensen om weer zonder pijn te kunnen bewegen, werken en sporten! 

Afspraak maken bij Fysio 058

Een afspraak voor een intakegesprek is zo gemaakt. Dit kan via onze site of via ons telefoonnummer (058-7501735). Onze baliemedewerker zal vragen naar uw klachten en duidelijk maken wat onze therapeuten voor u kunnen betekenen. Fysio 058 heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Onze verrichtingen worden meestal rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. De meeste aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor fysiotherapie, dit staat vermeld in de polisvoorwaarden, ook kan onze balie dit voor u checken tijdens het inplannen van een afspraak. 

Tip: 

Voor een behandelingstraject met fysiotherapie, manuele therapie, dry needling of sportfysiotherapie is geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Wanneer er geen recht op vergoeding van de behandelingen fysiotherapie is, dan sturen wij een factuur conform onze particuliere tarieven. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw polisvoorwaarden. Dit is ook het geval wanneer het aantal vergoede behandelingen reeds opgebruikt is eerder in het jaar.

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar óf wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie.

Behandelingen fysiotherapie of manuele therapie welke vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van het eigen risico. Wanneer de behandelingen uit de basisverzekering worden vergoed gaan in veel gevallen deze wel ten koste van het eigen risico.

Onze balie medewerkers kunnen hier meer over vertellen.

Direct een afspraak maken