Fysio Hurdegaryp

Fysio 058 is een innovatieve fysiotherapiepraktijk die zich richt op het helpen van mensen met klachten die zich uiten tijdens dagelijkse activiteiten, zoals werken en sporten. Wij hebben de kennis en expertise in huis om mensen snel en doeltreffend van hun klachten af te helpen. Dit gebeurt volgens de nieuwste inzichten uit ons vakgebied in onze modern ingerichte praktijk. Goede service, persoonlijke aandacht en betrokkenheid vinden onze medewerkers belangrijk.

Fysiotherapie Hardegarijp:

Bij Fysio 058 kan je o.a. terecht voor de volgende behandelingen:

 • fysiotherapie
 • manuele therapie
 • dry needling
 • schouderfysiotherapie
 • medical taping
 • sportfysiotherapie

Manuele therapie Hurdegaryp

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van houding en bewegingen. Wanneer gewrichten goed functioneren nemen pijn en stijfheid af. Manuele therapie wordt ook wel eens ‘kraken’ genoemd, omdat tijdens het behandelen van een gewricht soms een krakend geluid te horen of voelen is. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in de bewegelijkheid van het lichaam, met name in de wervelkolom. Ze hebben daarvoor een extra opleiding gevolgd tot master manueel therapeut. 

Tijdens de intake worden uw klachten onderzocht en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Onze adviezen, begeleiding en instructies hebben als doel dat de klachten snel zullen afnemen en u weer gezond en pijnloos kunt bewegen. 

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie zijn:

 • Lage rugklachten (evt. met uitstraling naar de benen)
 • Hoge rugklachten (evt. in combinatie met schouder-, rib- en borstpijn)
 • Nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar het hoofd of de armen)
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het stijfheid
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Heup- en liesklachten

Dry Needling Hurdegaryp

Dry needling is een behandeltechniek waarbij met een dunne acupunctuurnaald in een spier wordt geprikt. Het is erg effectief om ‘triggerpoints’, oftewel spierknopen te behandelen. Omdat deze knopen vaak klachten geven op een andere plek, is het belangrijk dat de fysiotherapeut de mogelijke betrokken spieren goed onderzoekt. Vaak kan een gering aantal behandelingen al een flinke vermindering van klachten geven.

Triggerpoints in spieren kunnen de volgende klachten opleveren:

 • Zeurende pijn die vaak moeilijk exact aan te wijzen is (groter gebied)
 • Stijfheid en/of bewegingsbeperking
 • Verminderde kracht bij het aanspannen van een spier
 • Hoofdpijn
 • Pijn ontwijkend gedrag
 • Tintelingen of uitstralende pijn
 • Pijn tijdens het belasten

Tijdens de behandeling wordt een acupunctuurnaald gebuikt om het gevonden punt in de spier aan te prikken. Dit is nauwelijks gevoelig. De spier kan zich tijdens de behandeling even kort aanspannen, wat aanvoelt als een soort kramp of een stroomstootje. Dry needling is in veel gevallen effectiever dan massages. Na de behandeling kan de spier vermoeid en beurs aanvoelen. Dit neemt net zoals spierpijn na een zware training af. Hiermee verdwijnt vaak ook de pijn die het triggerpoint in de spier veroorzaakte. 

Sportfysiotherapie Hurdegaryp

Sportfysiotherapie richt zich vooral op het herstel van mensen die door een sportblessure hun sport niet meer kunnen uitoefenen. Sportfysiotherapie is ook geschikt voor sporters die een hoger niveau willen bereiken of advies willen over blessurepreventie. Onze sportfysiotherapeuten zijn er voor alle sporters van alle leeftijden (ook kinderen), en elk niveau (zowel amateurs als professionals). Wij houden zelf ook van sporten en begrijpen als geen ander dat het niet fijn is om langs de kant te staan en niet fit te zijn.

Het behandelplan wordt afgestemd op de uitgeoefende sport, het niveau van de sporter en de aard van de blessure. Onze sportfysiotherapeuten weten dat een sporter zo snel mogelijk weer aan de slag wil. Naast de benodigde behandelingen, worden oefeningen gedaan om aan kracht, stabiliteit, conditie en coördinatie te werken. Op een snelle en verantwoorde manier wordt het lichaam klaargestoomd om op het oude of zelfs een hoger sportniveau te komen. Dat gebeurt in onze praktijk of soms op een andere locatie zoals een sportveld of atletiekbaan.

De fysiotherapeut van VV Hardegarijp

Fysio 058 ziet graag mensen die zonder pijnklachten ontspannen kunnen genieten van bewegen en sporten! De betrokkenheid bij sport en sporters in de omgeving van Hardegarijp is groot. Om dit duidelijk te maken is Fysio 058 al jaren een trouwe sponsor van VV Hardegarijp. Tevens is Fysio 058 met regelmaat aanwezig bij de voetbalvereniging in Hardegarijp, voor bijvoorbeeld een gratis toegankelijk spreekuur of een revalidatietraject op het veld.

Afspraak maken bij Fysio 058

Fysio 058 is gevestigd aan de rand van Leeuwarden op slechts 5 tot 10 minuten rijden vanuit Hurdegaryp. 

Wil je gebruik maken van onze specialistische kennis en snel van een blessure af raken? Neen dan contact op.

Direct een afspraak maken