Fysio Stiens

Fysio 058 is een vooruitstrevende fysiotherapie praktijk die ernaar streeft klanten zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen bij klachten aan spieren en gewrichten die zich uiten tijdens dagelijkse activiteiten, zoals werken en sporten. Dit gebeurt met de meest vooruitstrevende technieken en materialen. Het doel is altijd lichamelijk zo te herstellen dat het werk en het sporten zo snel mogelijk hervat kunnen worden. Er wordt een hoge kwaliteit van zorg geleverd, een goede service en er is veel persoonlijke aandacht. Medewerkers zijn betrokken en behandelen in een vertrouwelijke sfeer. 

Behandelingen:

 • fysiotherapie
 • manuele therapie
 • dry needling
 • sportfysiotherapie

Manuele therapie Stiens

Het doel van manuele therapie is het verbeteren van houding en bewegingen. Het gaat erom gewrichten goed te laten functioneren. Als dat namelijk niet het geval is zorgt dat voor pijnklachten en bewegingsbeperkingen. Een manueel therapeut is iemand die u daarbij helpt. Manuele therapie wordt in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd, omdat tijdens het losmaken van een gewricht soms een krakend geluid te horen is. Onze manueel therapeuten hebben na hun opleiding een masteropleiding manuele therapie gevolgd. Hun kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met name in de wervelkolom, is daardoor zeer breed. 

Na een intake worden uw klachten in kaart gebracht en wordt er een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. U krijgt adviezen, begeleiding en instructies met als doel dat uw klachten verminderen en verdwijnen en u weer gezond en pijnloos kunt bewegen. 

Klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie:

 • Nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen)
 • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Heupklachten
 • Lage rugklachten (evt. met uitstraling naar de benen)
 • Hoge rugklachten (evt. in combinatie met rib- en borstpijn)

Dry Needling Stiens

Een verkeerde beweging of houding, een blessure of verwonding kunnen spierverhardingen veroorzaken.

Verharde spieren kunnen de volgende klachten opleveren:

 • Pijn in een spier of gewricht (met of zonder uitstraling)
 • Stijfheid en/of bewegingsbeperking
 • Verminderde kracht bij het aanspannen van een spier
 • Hoofdpijn, duizeligheid
 • Pijn ontwijkend gedrag
 • Tintelingen of uitstralende pijn
 • Sportblessures

Spierverhardingen kunnen heel goed behandeld worden door middel van dry needling. Zo’n verharding wordt ook wel een knoop of trigger point genoemd. Met een dunne acupunctuur naald wordt zo’n trigger point aangeprikt. Een spier kan zich tijdens de behandeling even kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp of een stroomstootje. Van het aanprikken voelt u nauwelijks iets. Dry needling is veelal effectiever dan massages en rekoefeningen, als het gaat om het verhelpen van trigger points. Als de spier zich weer ontspant is de druk eraf. Hiermee verdwijnt ook de pijn die de verharding veroorzaakte. 

Sportfysiotherapie Stiens

Sportfysiotherapie richt zich vooral op mensen die door een blessure hun sport niet meer kunnen uitoefenen. Het is ook mogelijk een sportfysiotherapeut te raadplegen voor advies en begeleiding bij het voorkomen van (sport)blessures of het verbeteren van prestaties. Sportfysiotherapie is ook geschikt voor sporters die een hoger niveau willen bereiken. Dat geldt voor sporters van alle leeftijden (ook kinderen), zowel amateurs als professionals. 

Behandelingen worden afgestemd op de specifieke sport en de sportfysiotherapeuten weten dat een sporter zo snel mogelijk weer aan de slag wil. Iedere sporter krijgt een op maat gemaakt behandelplan, gericht op het herstel van gewrichten en het trainen van lichaamsdelen die nog wel belast kunnen worden. Er worden ook vaak oefeningen gedaan om aan kracht, stabiliteit, conditie en coördinatie te werken. U wordt op een snelle en verantwoorde manier geholpen om op het oude of zelfs een hoger sportniveau te komen. Dat gebeurt in onze praktijk, soms op locatie (op het veld). 

Betrokkenheid bij sporters van SC Stiens

Fysio 058 ziet graag gezonde mensen die zonder pijnklachten ontspannen kunnen bewegen en sporten! De betrokkenheid bij sport en sporters is groot. Om dit luister bij te zetten is Fysiotherapie 058 in Stiens sponsor van SC Stiens.

Afspraak maken bij Fysio 058

Een intakegesprek is zo gemaakt. De behandelaar zal vragen naar uw klachten en duidelijk maken wat hij of zij voor u kan betekenen. Fysio 058 heeft voor 2021 met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Onze verrichtingen worden meestal rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd, wanneer de verrichtingen door de verzekering worden gedekt. De meeste aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor fysiotherapie. Kijk eventueel de polisvoorwaarden na.

Direct een afspraak maken

Tip: 

Voor een behandelingstraject manuele therapie, dry needling of sportfysiotherapie is geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Wanneer het recht op vergoeding van de behandelingen fysiotherapie in het betreffende jaar al is verbruikt, of er is helemaal geen sprake van recht op het vergoeden van behandelingen, dan sturen wij een factuur conform onze particuliere tarieven. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw polisvoorwaarden.

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar óf wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie. 

Behandelingen fysiotherapie of manuele therapie welke vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van het eigen risico. Wanneer de behandelingen uit de basisverzekering worden vergoed gaan in veel gevallen deze wel ten koste van het eigen risico.