Gezondheidsweetjes

Geplaatst op

  1. Spoel je neus met zout water

Eén van die leuke gezondheidsweetjes die heel gemakkelijk uit te voeren is, is je neus spoelen met zout water. Dit kan je niet alleen helpen gezond te blijven, maar ook allergische reacties voorkomen.

  1. Je lichaam maakt zelf aspirine aan

Gezondheidsweetjes over groenten en fruit zijn er in overvloed. Ken je deze al? Door groenten en fruit te eten, kan je lichaam zijn eigen aspirine maken. Benzoëzuur, een natuurlijke stof in groenten en fruit, zorgt er namelijk voor dat je lichaam salicylzuur gaat aanmaken. Dit is het belangrijkste bestanddeel van aspirine, dat dit middel zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen geeft.

  1. Niet rokers slapen beter

Dit is één van die leuke gezondheidsweetjes die je kan stimuleren om te stoppen met roken. Wist je dat je beter slaapt als je niet rookt? Je hebt als niet-roker maar liefst vier keer meer kans op een ongestoorde nachtrust.

  1. De power nap is gezond voor het hart

De power nap is één van die gezondheidsweetjes die je waarschijnlijk al kent. Maar wist je ook dat een middagdutje van 20 minuten niet alleen je alertheid en productiviteit kan verbeteren, maar ook je humeur? Een power nap blijkt daarnaast heel gezond te zijn voor je hart.

  1. Je valt sneller af met een voedingsdagboek

Gezondheidsweetjes voor een gezond gewicht zijn er legio. Maar hoe motiveer je jezelf om af te vallen? Met een voedingsdagboek! Hiermee kun je je inspanningen om af te vallen zelfs verdubbelen! PT058 maakt hier ook gebruik van in het voedingsadvies.

  1. Voorkomen van ernstige ziektes door regelmatig bewegen en goed te slapen

Gezondheidsweetjes die belangrijk zijn om te weten, gaan over het voorkomen van ernstige ziektes. Het blijkt dat vrouwen die regelmatig bewegen én daarnaast per nacht minimaal zeven uur slapen, 20 procent minder risico hebben op het krijgen van kanker.

  1. Wordt gemotiveerd door in een spiegel te kijken

Zie je op tegen sporten in de sportschool? Dit is één van die gezondheidsweetjes die je meteen naar de sportschool doet rennen (of in je fitnessruimte thuis een spiegel laat ophangen). Als je jezelf in een spiegel ziet terwijl je op een loopband loopt, gaat je training sneller voorbij en voel je jezelf tijdens het trainen meer op je gemak. Hierdoor train je waarschijnlijk vaker, en dat is supergezond! In onze sportzaal hebben we een hele grote spiegel waarin je naar jezelf kunt kijken!

  1. Door te wandelen met weerstand verbrand je meer calorieën

Ga je naar zee of wandelen tijdens je vakantie? Dan is dit één van de leukste gezondheidsweetjes voor je gewicht. Wandelen met een rugzak, tegen de wind in of door het water maakt dat je ongeveer 50 calorieën per uur meer verbrandt dan wanneer je zonder weerstand loopt. Draag je een stappenteller? Ook dan kun je meer calorieën verbranden en dus meer gewicht verliezen.

  1. Minder geheugenverlies als je in contact blijft met je familie en vrienden

Dit is één van die gezondheidsweetjes die je wil horen als je vaak op Facebook zit. Facebook kan namelijk goed zijn voor je gezondheid. Onderzoek laat zien dat je minder kans hebt op geheugenverlies en dat je langer leeft als je in contact blijft met familie en vrienden.

  1. Om door de voordeur naar binnen te komen eet je minder

Kom jij je huis graag binnen via de keukendeur? Dan is dit voor je gewicht misschien wel één van de leukste gezondheidsweetjes. Wist je namelijk dat je minder eet als je via de voordeur binnenkomt? Volgens onderzoekers kan het wel 15 procent schelen!