Heb jij een pijnvrije start gehad van ’t seizoen?

Geplaatst op

Voor de meeste mensen zit de zomervakantie er inmiddels alweer een paar weken op. Hoewel er veel mensen zijn die houden van een actieve en sportieve zomer, zijn er ook veel mensen die in de vakantieperiode wat minder fanatiek zijn en houden van lekker luieren. Hier in onze praktijk zien we veel sporters die niet pijnvrij aan het seizoen zijn begonnen. Vaak door een conditionele achterstand of blessures die ontstaan als gevolg van overbelasting. Hierbij kun je denken aan onder andere knieblessures, liesblessures, (tennis)arm-, kuit- of achillespeesblessures. Meestal zijn dit sporters die na de lange sportstop, mede door COVID, niet hebben kunnen sporten in bijvoorbeeld de hal, op de baan of in teamverband op het veld. Deze trend zal zich waarschijnlijk nog enige tijd doorzetten, dus daarom is het belangrijk om op tijd de expertise van een sportfysiotherapeut in te schakelen bij pijn.

Heb jij last van een blessure gekregen bij de start van het seizoen? Maak een afspraak en blijf niet te lang rondlopen met pijntjes. Zo voorkom je dat de klachten erger zullen worden.
Ons team staat voor je klaar om te onderzoeken waar de klachten door ontstaan en om de blessure te behandelen met de juiste technieken zoals medical taping, dry needling of manuele therapie.