Hiervoor kun je een fysiotherapeut bezoeken

Geplaatst op

Veel mensen hebben vaak een typisch beeld bij een fysiotherapeut Scheveningen. Over het algemeen denken de meeste mensen dat een fysiotherapeut alleen bezocht wordt wanneer er iets ernstigs aan de hand is. Hierbij kan gedacht worden aan letsel of revalidatie. Toch hoeft dit niet altijd de reden te zijn om een fysiotherapeut te bezoeken. Een fysiotherapeut kan namelijk ook veel betekenen voor minder ernstige maar chronische klachten. Daarnaast kan een fysiotherapeut zelfs preventief behandelen, zodat klachten of bepaalde gevoeligheden niet ernstiger worden in de toekomst. Door de expertise van een fysiotherapeut kunnen vrijwel alle lichamelijke klachten aangepakt worden. Meestal voert de fysiotherapeut een aantal oefeningen met je uit, die je vervolgens ook thuis kunt uitvoeren. In dit artikel lees je meer over de klachten waarbij een fysiotherapeut kan helpen.

Nek- en schouderklachten

Dit soort klachten zijn een veel voorkomend probleem bij veel mensen. De meeste beroepen worden tegenwoordig zittend uitgevoerd. Wanneer je ruim acht uur op een dag achter een laptop of PC zit kan dit ervoor zorgen dat je te maken krijgt met nek- en schouderklachten. Wanneer je houding niet optimaal is kan dit ervoor zorgen dat deze klachten verergeren. Een fysiotherapeut kan je helpen bij het verbeteren van je houding. Nek- en schouderklachten kunnen ook het gevolg zijn van langdurige stress of een slechte houding tijdens het slapen. Meestal kan deze vorm van klachten al verholpen worden door een beter kussen of matras aan te schaffen en door stress te verminderen.

Klachten aan de onderrug

Rugklachten zijn erg vervelend en kunnen voor behoorlijk wat beperkingen in het alledaagse leven zorgen. Daarnaast zijn rugklachten vaak ook pijnlijk. De pijn in de onderrug kan op den duur zelfs uitstralen naar de benen. Rugklachten kunnen ontstaan door diverse oorzaken. Er zijn verschillende oefeningen die ervoor zorgen dat de onderrug sterker wordt. Deze oefeningen worden afgestemd op de persoon. Een fysiotherapeut kan deze oefeningen vervolgens samen met je uitvoeren, zodat je de oefening op de juiste manier doet. Vervolgens kun je deze oefeningen ook thuis blijven doen om je rug sterk te houden.

Beenklachten

Wanneer je last hebt van klachten aan je onder- of bovenbenen of aan de knieschijven kan een fysiotherapeut hierbij helpen. Een fysiotherapeut kan je vertellen om welke spieren het gaat. Hierdoor kan de fysiotherapeut je tijdens de sessie gericht helpen om zo de klachten te verminderen. Een fysiotherapeut maakt tijdens de sessie gebruik van verschillende apparaten die de spieren kunnen versterken. Dus, heb jij een van bovenstaande klachten? Ga dan eens langs een fysiotherapeut en laat je helpen!