Pijn in onderarm

Uw armen gebruikt u heel de dag door. Als u pijn in uw onderarm heeft, kan dat uw dagelijkse werkzaamheden dan ook behoorlijk in de weg staan. Bij pijn in uw onderarm is het daarom verstandig de oorzaak van de pijn zo snel mogelijk proberen te achterhalen, om te voorkomen dat de klachten erger worden. Een fysiotherapeut van Fysio 058 kan u hierbij helpen. Wat zijn de meest voorkomende redenen voor pijn in de onderarm?

Tennisarm

Bij een tennisarm bevindt de pijn zich aan de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm, pols of hand. De arm doet vaak ook pijn als u deze volledig probeert te strekken. Een tennisarm, ook vaak een tenniselleboog genoemd, is het gevolg van een overbelasting of irritatie van de spieren in de arm. De klachten kunnen al na een kortdurende overbelasting optreden of na langdurige herhaaldelijke bewegingen. Hierdoor kan een ontstekingsreactie ontstaan die erg pijnlijk is. Een tennisarm is ook bij mensen die nooit tennissen een veel voorkomende aandoening. In de meeste gevallen gaat een tennisarm vanzelf over als de overbelasting stopt. Omdat dit echter weken tot maanden kan duren, kunnen fysiotherapie en het doen van de juiste oefeningen helpen de klachten te verminderen en de spierkracht te verbeteren, waardoor de pijn in de onderarm aan de bovenkant afneemt.

Golfersarm

Naast een tennisarm komt ook een golfersarm regelmatig voor. Ook hier is er sprake van overbelasting of irritatie van de spieren in de arm, alleen ditmaal zit de pijn aan de binnenzijde van de elleboog. Soms straalt deze uit naar de onderarm, pols en hand. Een golfersarm, ook wel honkbalelleboog genoemd, ontstaat na een kortdurende overbelasting van de spieren of na langdurige herhaaldelijke bewegingen. Een golfersarm is ook bij mensen die nooit golfen een veel voorkomende aandoening. In de meeste gevallen gaat een golfersarm vanzelf over als de overbelasting stopt. Omdat dit echter weken tot maanden kan duren, kunnen fysiotherapie en het doen van de juiste oefeningen helpen de klachten te verminderen en de spierkracht te verbeteren.

Peesontsteking

Een peesontsteking zorgt voor een zeurende pijn in de onderarm. Door langdurige overbelasting, zoals herhaaldelijke bewegingen of trillingen, raakt de pees geïrriteerd. De pijn wordt vooral ervaren bij aanspanning van de spier van de betreffende pees. Het herstel van een peesontsteking na overbelasting duurt lang. Oefentherapie en medical taping kunnen helpen de zeurende pijn in uw onderarm te verminderen en een herhaling van de klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut van Fysio 058 kijkt ook samen met u of er iets aangepast kan worden aan uw houding of beweging.

Spierpijn in de onderarm

Spierpijn in de onderarm is vervelend, maar herstelt gelukkig snel. Spierpijn ontstaat vaak door overbelasting tijdens het sporten of door letsel, zoals een spierscheurtje. De spieren kunnen hard en stijf aanvoelen en het rekken ervan doet pijn. Voor spierpijn in de onderarm is geen specifieke behandeling nodig. Als de pijn echter regelmatig terugkeert, kan het raadzaam zijn te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is en of u hier iets aan kunt veranderen.

RSI klachten

Wanneer u RSI klachten heeft, kunt u ook pijn in uw onderarm ervaren, evenals pijn en tintelingen in de nek, schouders en/of handen, kramp, functieverlies en zwelling. Neem RSI klachten altijd serieus, anders kan deze zeurende pijn in uw onderarm lang aanhouden. Let daarbij vooral goed op uw houding. Een fysiotherapeut van Fysio 058 kan u hierbij helpen.

Maak een afspraak

U kunt vrijblijvend een afspraak maken met Fysio 058 in Leeuwarden voor een intakegesprek en het maken van een behandelplan. De meeste aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor fysiotherapie.

Meer informatie of direct een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.