Krachttraining voor hardlopers

Geplaatst op

KRACHTTRAINING HARDLOPEN

Fysio 058 biedt specifieke krachttraining aan voor hardlopen. Dit trainingsprogramma is erop gericht prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen tijdens het hardlopen en je techniek te verbeteren. Veel hardlopers onderschatten nog het effect van krachttraining op hun prestaties tijdens het hardlopen. Krachttraining mag dan ook eigenlijk niet in je trainingsschema ontbreken.

Tijdens krachttraining, in combinatie met hardlopen, is het belangrijk dat krachttraining ondergeschikt blijft aan hardlopen, maar dat de oefeningen in het juiste tempo geïmplementeerd worden, zonder dat ze daarbij de hardlooptraining belemmeren. Er wordt aandacht besteedt aan core stability, lenigheid en kracht. In het trainingsprogramma wordt gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten op dit gebied om je hardlooptechniek met de juiste oefeningen te verbeteren.

Hardlopen? Techniek op maat verbeteren

Fysio 058 biedt krachttraining voor hardlopers aan in kleine groepen, tot circa 8 personen. Omdat bij hardlopen de techniek en de oefeningen per persoon anders ingezet kunnen worden, bekijken we individueel welke oefeningen het meeste effect hebben voor jouw hardloopstijl. In 6 weken wordt een basis gelegd voor het verbeteren van je loopprestaties. Hiervoor wordt circuittraining ingezet, bestaande uit een serie intensieve krachtoefeningen met een korte hersteltijd tussen de oefeningen, om zo de hartslag en de zuurstofvraag hoog te houden.

Veel hardlopers hebben onterecht het idee dat ze door krachttraining zwaarder worden. Door voor hardlopen de juiste techniek te gebruiken en krachttraining hier op een goede manier mee te combineren, is de angst om zwaarder te worden ongegrond. Het idee achter krachttraining is dat je tijdens het hardlopen minder ‘last’ hebt van compensatiebewegingen omdat je je lichaam beter kunt beheersen. Bovendien heb je daardoor minder energie nodig, wat je prestatievermogen ten goede komt.

Meedoen met krachttraining / hardloop techniekoefeningen?

Loop je ook letterlijk rond met de vragen: hoe moet je hardlopen? Welke techniek werkt? Op de voorvoet landen of op de hak? Welke kracht, coördinatie en balans oefeningen moet ik doen om beter te gaan lopen? Geef je dan op voor krachttraining via info@fysio058.nl o.v.v. ‘Krachttraining hardlopers’.

De reeks begint op maandag 18 november en start om 18.45 uur en eindigt rond 20.00 uur. De vervolgdata zijn 25 november, 2, 9,16 en 23 december.

De kosten voor de cursus, bestaande uit 6 trainingen, bedragen € 55,00.

Zien we je dan?!