Lees hier de bootcampervaring van Christine Saçli!

Geplaatst op

Christine is 1 van de deelnemers die fanatiek mee doet tijdens de bootcamptrainingen.  Zij wil hier graag over vertellen;

”Ik sport al mijn hele leven… Waarvan de laatste 5 jaar in een sportschool…

Ik noem mezelf altijd een seizoenssporter… Dit komt omdat ik eigenlijk alleen sport van september tot begin april. Dan begint de zon weer te schijnen, starten de festivals weer en komen de wijntjes om de hoek kijken. Dan is mijn motivatie van de baan en sponsor ik de sportschool weer 7 maanden van het jaar….

Zo ongeveer eind september krijg ik dan weer het gevoel dat ik moet gaan sporten. De zomer is geweest, de hele zomer heeft de wijn gevloeid en dan ineens kijk ik naar mezelf in de spiegel en denk, ‘yupp, het moet weer wat strakker en de vetjes moeten weer weg, let’s do this’.

Dan komt het gevecht, jezelf weer motiveren om die sportschool in te gaan. Krachttraining in de sportschool is nooit mijn favoriet geweest en gelukkig heb ik het altijd wel kunnen redden met goede genen. Genen die je met kleren aan slank en strak doen lijken. Mezelf die sportschool in krijgen was nooit het probleem, het volhouden was de grootste crime!

Dit jaar wilde ik het anders. Ik ben hier en daar wat gaan inventariseren wat ik zou kunnen doen buiten een sportschool… Een personal trainer in de hand nemen? Toch kwam ik er snel achter dat bij een personal trainer ook een aardig prijskaartje hoort…

Eind oktober zag ik ineens bij mijn vriendin een oproep op Instagram voor een proefles bootcamp bij PT058. Dit sprak me meteen aan. Mijn idee over bootcamp; krachttraining en iemand die tegen je schreeuwt wat je moet doen, win-win dacht ik, want dat is wat ik nodig heb.

Zo gezegd, zo gedaan en daar stond ik op woensdagavond met mijn vriendin bij PT058. Gelukkig viel dat schreeuwen harstikke mee hoor! Inmiddels zijn we 2 maanden verder en sta ik elke woensdagavond klaar om te gaan bootcampen. Tijn is onze man bij bootcamp. Onze personal trainer, de man die elke week weer een nieuwe training geeft, waarin de combinatie van kracht en conditie goed naar voren komen in de buitenlucht! Buitenlucht, hoor ik je denken, ja buitenlucht want bootcamp is altijd buiten en dus ook wanneer er windkracht 10 staat, de regen met bakken uit de hemel valt en je in de modder ligt te rollen om je oefeningen uit te voeren. Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, hekken, boomstammen, speeltuinen met speeltoestellen, of een partner. Ik vind het fantastisch! Je wordt persoonlijk begeleid, je traint al je spiergroepen en de trainingen zijn gevarieerd. Elke keer zie ik weer vorderingen. Waar ik eerst moeite had met bijvoorbeeld opdrukken merk ik nu bij opdrukken dat ik kracht ontwikkel en het me beter lukt. Mijn eerste bootcamptraining, tsja… na een warming-up, een rondje om het grasveld ergens in Leeuwarden was ik al moe en aan het einde van het uur, stond ik hijgend en puffend naar de grond te staren. Als ik nu de nieuwelingen zie, hijgend en puffend aan het einde van de training, dan denk ik, ‘zo stond ik er 2 maanden geleden ook bij’.  Niks meer bij voor te stellen. Ik ben sterker geworden, ik zie veranderingen in de spiegel en voel me fitter. Naast de persoonlijke begeleiding ben je vaak met een groep. Daar maakt Tijn dan ook zeker gebruik van en zet regelmatig even een wedstrijdje in. Estafette met krachtoefeningen of duo-oefeningen. Tijdens de krachtoefeningen door zet Tijn conditionele oefeningen in zoals hardlopen, sprintjes trekken of gewoon wandelen, je staat nooit stil tenzij je neervalt. En het mooie is, iedereen kan meedoen. De training is gericht op je eigen lichaamskracht en er is zoveel afwisseling in oefeningen dat het voor iedereen ook leuk is. Omdat alles op eigen lichaamskracht is ben je ook nog eens bezig met je coördinatie en ben je constant bezig jezelf uit te dagen op je eigen niveau. De trainingen zijn all-round, je bent als individu in een groep en omdat het buiten je comfort-zone valt, ben je echt bezig met je lichaam en geest op een hoger niveau.

Bootcamp heeft mij overtuigd! Klinkt dit nu als muziek in je oren, elke maandagavond en woensdagavond biedt PT058 bootcamp aan in Leeuwarden. Beginnend met een proefles en als het bevalt kun je, je aanmelden”

Proefles bijwonen? Mail naar tijn@pt058.nl!