Mountain climbers…

Geplaatst op

Een intensieve oefening waarbij je relatief veel vet kan verbranden. Deze oefening pakt belangrijke spiergroepen aan zoals je billen en achterste en voorste buikspieren. Nog een voordeel is dat het ook je cardioprestaties kan verbeteren. PT058 legt je graag uit hoe deze oefening werkt.

De ‘’normale’’ mountain climber

Begin in een hoge push-uphouding met je armen volledig gestrekt waarbij je handen in dezelfde lijn onder je schouders worden geplaatst. Je lichaam vormt een rechte lijn van enkels tot aan je hoofd. Til je rechtervoet een stukje van de vloer en kom langzaam met je knie zo dicht bij je borst als je kunt. Kom terug in de beginpositie en herhaal met je andere been. Begin in totaal met zo’n 10-12 herhalingen en bouw dit vervolgens rustig op. Het is heel belangrijk om je heupen gedurende de oefening continu laag te houden. En voer ze (zeker in het begin) langzaam uit: des te sneller je ze doet, des te meer kans dat je je vorm verliest.

De ‘’schuine’’ mountain climber

Begin weer in een hoge push-uphouding aan met je armen volledig gestrekt en je handen geplaatst in een rechte lijn onder je schouders. Je lichaam vormt een rechte lijn van enkels tot je hoofd. Houd je buikspieren aangespannen en til je rechtervoet een stukje op. Breng nu langzaam je rechterknie richting je linkerschouder. Kom terug in de beginpositie. Wissel van kant en herhaal dit 10-12 keer.