Recept voor een heerlijk bananenbrood!
Geplaatst op
INGREDIENTEN
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
- Zout
BEREIDING
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
- Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
- Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.