Bert Dijkstra

Geplaatst op

Naam : Bert Dijkstra
Woonplaats : Leeuwarden

‘Al bijna twee jaar had ik rugklachten. Wandelen en stilstaan kon ik eigenlijk niet meer, maar omdat hardlopen en zitten nog uitstekend gingen heb ik er lange tijd niets mee gedaan. Aan het einde van 2017 kreeg ik steeds meer pijn en kon ik bijna niets meer. Op de MRI was een duidelijke hernia zichtbaar. Daarna heb ik in afwachting van een operatie ongeveer 8 weken met pijnstillers op de bank gelegen. Op 22 februari 2018 was het eindelijk zover en toen ik wakker werd was alle pijn van de hernia weg en kon ik beginnen met revalideren bij Fysio 058.

 Ik heb voor Fysio 058 / Rutger gekozen omdat ik al eens eerder bij hem was geweest en de persoon, de communicatie en de klik qua hardlopen me heel erg aansprak. Toen ik begin maart bij Rutger binnen kwam zei ik tegen hem: “Hardlopen is niet belangrijk, een goed herstel van de rug is het belangrijkst. Als ik in het najaar weer rustig drie keer per week een stukje rustig kan hardlopen, ben ik hartstikke blij.”

Het eerste half jaar na de operatie stond volledig in het teken van mijn revalidatie: twee keer per week in de oefenzaal, regelmatig behandelingen, oefeningen thuis en veel wandelen. Rutger was wat positiever ingesteld qua hardlopen en heeft me rustig en duidelijk uit kunnen leggen dat hardlopen geen kwaad kan voor de rug. Hij neemt rustig de tijd om alles uit te leggen. Ik wil graag weten hoe alles zit, zodat ik het vertrouwen krijg om alles weer te doen. Soms doet iets namelijk nog best wat pijn, maar kan het geen kwaad.

Top aan Fysio 058 vond ik de wijze waarop ik ben gemotiveerd en gestimuleerd in de dipjes van mijn revalidatie en om weer te beginnen met hardlopen. Ook vond ik de flexibiliteit qua afspraken maken fantastisch en als Rutger even niet kon, was er altijd wel een andere top-collega die me kon behandelen. En, als ik een uurtje langer in de oefenzaal was om te revalideren was dat nooit een probleem.

Half april begon ik het hardlopen weer op de bouwen en in augustus liep ik de Pitz Alpine Glacier Trail van 45km in Oostenrijk. Heerlijk om dat weer te kunnen doen na al die tijd! Ik heb sinds april nu steeds regelmatig en weer steeds langer en intensiever kunnen trainen. In maart 2019 heb ik een 100 mijl op de planning staan en het gaat supergoed met de trainingen! Ik heb nog wel wat (compensatie)pijn dat in de loop van de revalidatie is ontstaan en waar een keer aan gewerkt moet worden, maar ik kan alles. En natuurlijk is het voor mij belangrijk dat ik kan hardlopen, maar nog belangrijker is dat ik weer zonder pijnstillers de dagelijkse dingen kan doen met m’n gezin en mijn dochters de lucht in kan tillen!’