Brendan Bischoff

Geplaatst op

Ik ben bij jullie gekomen met terugkerende klachten rond mijn linker schouderblad, ook had ik regelmatig last van mijn onderrug. Dit komt deels doordat ik met spina bifida (open ruggetje) geboren ben, waardoor ik rolstoel gebonden ben. Van deze klachten ondervond ik dagelijks veel last, pijnvrij de dag doorkomen lukte niet meer. Door mijn werk als atleet in de Paralympische topsport geef ik mijn lijf door het vele trainen elke dag weer veel te verwerken.

In actie tijdens de Triatlon!

In mijn contactenkring hoorde ik hele goede dingen over de manier van werken bij jullie en dat jullie (waaronder Anton) veel ervaring op hebben gedaan in de topsport als fysiotherapeut. Fysio 058 kijkt heel specifiek naar de persoon, de klachten en de specifieke omstandigheden waardoor de klachten ontstaan. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld, waardoor er echt persoonlijk te werk wordt gegaan. Deze persoonlijke manier van werken is wat ik altijd gezocht heb in een fysiotherapeut.

Door slechte ervaringen (het niet zoeken naar de oorzaak van de klacht om deze in het vervolg te voorkomen, maar simpelweg de klacht tijdelijk weghalen) durfde ik eigenlijk geen verwachtingen meer te hebben. Ik werd dus blij verrast door jullie manier van werken en dat jullie inderdaad de oorzaak opzoeken en daarmee aan de slag gaan i.p.v. alleen maar de symptomen te behandelen.

Vanaf de eerste behandeling heb ik geleerd hoe ik zelf de klachten grotendeels (aan mijn lichamelijke handicap kan niks veranderd worden), kan voorkomen. Dit kan alleen doordat er specifiek naar mijn klachten en manier van leven wordt gekeken.

Het resultaat is dat ik nu genoeg heb aan een check up afspraak één keer in de 3 á 4 weken en in de tussentijd mijn werk als topsporter kan doen zonder de pijnklachten die ik had voordat ik bij jullie kwam voor behandeling. Om weer even vooruit te kunnen, moest ik voorheen minimaal 1 keer per week behandeld worden. Dat is nu dus heel anders, de check up is puur om terugval te voorkomen. Zoals Anton en ik wel vaker tegen elkaar zeggen; “eigenlijk was het nog niet echt nodig, maar nu je hier toch bent kijken we wat er  aandacht nodig heeft”.

Mijn lijf is vele malen soepeler en pijnvrij geworden en blijft dat ook veel langer door jullie manier van dienstverlening, ondanks dat de “workload” alleen maar groter is geworden.