Sebastiaan Verlaan

Geplaatst op

Naam: Sebastiaan Verlaan
Geboortedatum: 3 januari 1980

Nadat er bij Sebastiaan in 2015 een hernia was geconstateerd, zocht hij contact met Fysio 058 om hulp te krijgen bij het herstel. Hij wilde graag weer hardlopen. Dat is gelukt, en hoe… Hij liep samen met zijn vrouw in november de marathon van New York!

Sebastiaan zegt zelf:

‘In 2015 was er bij mij een hernia geconstateerd. Na een langere periode van klachten en pijn, gaf de MRI in het ziekenhuis duidelijkheid. Ik heb een afspraak gemaakt bij Fysio 058 en hoopte op minder pijn en wilde naar een snel herstel toewerken, zodat ik weer wat kon beginnen met hardlopen. Mijn ervaringen zijn erg positief bij Fysio 058. Inmiddels hebben meerdere fysiotherapeuten mij behandeld, met hun eigen specialismen. Wat ik erg fijn vind is dat er tussen de fysio’s onderling ook tijdens een behandeling contact wordt gezocht als dat mag bijdragen aan de behandeling.

Ook fijn vind ik de houding van op het juiste moment wat afremmen en mij betrekken bij het waarom ze hiervoor kiezen (opbouw na hernia). Aan de andere kant voldoende zorgen voor uitdaging en grensverlegging voor groei in de opbouw. Hierdoor blijft het goed te overzien en heeft het mij in het eerste jaar met goede begeleiding van Rutger en Anton geholpen naar voor het eerst een halve marathon lopen.

Na deze ervaring hebben wij ons direct ingeschreven voor de volledige marathon in New York, afgelopen 5 november. Een jaar waar een goed trainingsschema de basis was en daarbij veel trainingsuren zorgde voor enorme groei, maar ook af en toe het risico van kleine blessures. Ook in dit traject heb ik goede zorg, kwalitatief hoge behandelingen van medewerkers ervaren, die zorgen dat ze je in de focus houden van je doelen en hier in meedenken hoe ze gezond en fysiek goed te behalen zijn.

Ook mag er bij Fysio 058 een compliment worden gemaakt naar de dames die mij als eerst te woord staan als ik bel. Er wordt enorm fijn meegedacht bij het kijken naar agenda mogelijkheden en ‘afspraak is afspraak’ wordt super nageleefd. Wanneer men zegt ik bel je voor de middag even terug, dan weet ik ook dat dat gebeurd.

Al met al heb ik dus zeer positieve ervaringen met Fysio 058 en zou ik iedereen aanraden om bij klachten of preventie hiervan contact op te nemen om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen.

5 november 2017, de marathon New York, dat is het doel waar we naar toe streefden. Dit doel is nog maar krap een jaar na mijn hernia gesteld, maar met hard werken en goede begeleiding moet dat lukken was mijn idee.

En dat is gehaald, ik heb de marathon gelopen in een tijd van 03:57:55 en ben tevreden over het resultaat. Maar de tijd was voor New York niet belangrijk, vooral genieten van het evenement en uitlopen daar begon het mee. Uiteindelijk toch erg tevreden over het geheel van het marathon jaar. Belangrijk voor mij was om goed te trainen, hard te werken, fysiek sterker worden en gezond te blijven. In dit hele traject is het als erg plezierig en belangrijk ervaren de juiste begeleiding naast je te hebben. Want niet alleen een voorbereiding en de marathon zelf zijn voor mij van belang. Juist ook de periode erna, wat is het fijn om goed getraind en fysiek sterk het herstel te ervaren. Met uiteraard wat spierpijn de 2/3 dagen na de marathon is er vooral enorm veel zin om weer te beginnen met lopen en staat de volgende marathon al in het vizier voor 2018.’