Schouder- en elleboogblessures bij tennis en padel

Geplaatst op

Tennis en padel zijn sporten die de afgelopen jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen. Beide sporten bieden veel plezier en uitdaging aan spelers van verschillende niveaus. De intensiteit van deze sporten brengt ook een verhoogd risico op schouder- en elleboogblessures met zich mee. In dit nieuwsbericht bespreken we waarom deze blessures vaker voorkomen bij tennis en padel en waarom het verstandig is om tijdig een afspraak te maken bij een van onze fysiotherapeuten wanneer klachten je belemmeren.

Waarom een verhoogd risico op schouder- en elleboogblessures?

Bij tennis en padel worden de schouders en ellebogen intensief belast. De herhaalde bewegingen, zoals het slaan van de bal en het uitvoeren van krachtige slagen, leggen veel druk op deze gewrichten. Bovendien kunnen spelers, vooral tijdens toernooien, te maken krijgen met een aanzienlijke hoeveelheid opeenvolgende belastingen zonder voldoende rust. Dit kan leiden tot overbelasting van de spieren, pezen en gewrichten, resulterend in blessures.

Daarnaast kunnen gebrekkige techniek, lenigheid en kracht ook bijdragen aan het ontstaan van schouder- en elleboogblessures. Het ontbreken van een goede techniek kan ervoor zorgen dat spelers de bal met een verkeerde beweging raken, waardoor onnodige spanning op de gewrichten ontstaat. Daarnaast kan een gebrek aan lenigheid en kracht leiden tot een verkeerde belasting van het lichaam, waardoor de schouders en ellebogen extra belast worden tijdens het spelen.

Tijdig een afspraak maken bij Fysio 058

Wanneer je tijdens het tennissen of padellen last krijgt van je schouders of ellebogen, is het van groot belang om tijdig een afspraak te maken bij een van onze fysiotherapeuten. Het negeren van klachten kan leiden tot langdurige problemen en verdere verslechtering van de blessure. Onze fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen bij het herstellen van schouder- en elleboogblessures, zodat je snel weer pijnvrij kunt genieten van je favoriete sport.

Hoe kan Fysio 058 je helpen?

Bij Fysio 058 in Leeuwarden beschikken we over verschillende behandelingen die specifiek gericht zijn op het herstel van schouder- en elleboogklachten. Onze fysiotherapeuten kunnen je begeleiden en adviseren over de juiste technieken en oefeningen om je lenigheid en kracht te verbeteren, waardoor de belasting op je gewrichten vermindert.

Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde behandelingstechnieken, zoals dry needling, massage technieken, manuele therapie en medical taping. Deze behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de doorbloeding en het herstellen van het evenwicht in de spieren en gewrichten. Neem geen risico met je gezondheid, laat Fysio 058 je helpen om optimaal te genieten van je favoriete sport. Loop daarom niet door met klachten en maak tijdig een afspraak.