Shin splint wat is dat?

Geplaatst op

Shin splint zijn klachten aan en in de buurt van het scheenbeen. Shin splint is een overbelastingblessure en ontstaat geleidelijk. Bij hardlopen is dit de meest voorkomende blessure. Scheenbeenproblemen genezen meestal langzaam. Ook is het niet onwaarschijnlijk dat bij onvoldoende aanpassingen (trainingsopbouw, hardloopschoenen, loopomgeving, rekoefeningen en spierversterkende oefeningen) de blessure snel terugkomt. Als er geen verbetering optreedt neem dan contact op de fysiotherapeut.

Kenmerken
Vooral beginnende hardlopers zijn gevoelig voor shin splint. Bij ervaren hardlopers kunnen problemen ontstaan als de trainingsbelasting te snel wordt opgevoerd. Ook kunnen de scheenbeenklachten ontstaan bij verandering van ondergrond waarop je loopt. De eerste pijn voel je een paar uur na afloop van een training. Deze verdwijnt weer in de loop van de dag /avond. Bij de warming-up van de volgende training komt de pijn weer terug. Bij onvoldoende maatregelen is het hersteltijd tussen de trainingen niet lang genoeg en is pijnloos hardlopen niet meer mogelijk.

Herken je bovenstaande klachten en wil je graag advies en/of een afspraak? Neem gerust contact op met Fysio 058, wij hebben veel kennis en ervaring met (hardloop)blessures!

Tel.: 058-750 17 35
Of via mail : info@fysio-058.nl