Lidia Tempert

Fysiotherapeut

Specialisaties

Geboortedatum

Rijssen

Woonplaats

Heerenveen

Werkzaam sinds

Juni 2024

E-mailadres

Mijn naam is Lidia Tempert en ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in Rijssen en opgegroeid in Aadorp. Na mijn studie heb ik Twente verlaten en ben ik naar Heerenveen verhuisd, waar ik momenteel nog steeds woon.

Ik ben bij Fysio058 werkzaam als fysiotherapeut sinds juni 2024. In 2022 heb ik aan de Hogeschool Saxion in Enschede mijn fysiotherapie diploma behaald, waarna ik 2 jaar werkzaam  ben geweest bij fysiotherapiepraktijk HIER! in Heerenveen. Toen vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging, die ik bij Fysio058 heb gevonden.

Als ik niet aan het werk ben , ben ik druk bezig met mijn grootste passie: schaatsen. Zowel op de langebaan als in het landelijke marathonpeloton ben ik actief. Vorige zomer heb ik last gehad van shin splints, ontstaan door een te snelle verhoging van mijn trainingsintensiteit. Met rust, specifieke oefeningen en aanpassingen in mijn trainingsschema zijn de klachten weer verdwenen.

Momenteel werk ik als algemeen fysiotherapeut. In de toekomst wil ik mij graag specialiseren in sport-of revalidatiefysiotherapie. Op sportgebied train ik momenteel hard om deel te nemen aan een toernooi in een vol Thialf en om mij in de marathons van voren te laten zien.

 

Mijn gouden tip: Zorg voor een goede balans tussen belasting (wat je van je lichaam vraagt) en belastbaarheid (wat je lichaam aankan). Begin rustig met opbouwen en luister goed naar je lichaam. Vaak wil je te  snel en intensief beginnen, maar dan zijn de spieren nog niet gewend aan de belasting, waardoor blessures op de loer liggen.