Rutger Wagenaar

Sportfysiotherapeut, oprichter en mede-eigenaar.

Specialisaties

Sportfysiotherapie, Dry Needling, Revalidatie trainer voetbal, Actieve revalidatie wervelkolom, Knie revalidatie, Hardloopblessures, Sportblessures bij kinderen en jongeren.

Geboortedatum

16 oktober 1981 te Tytsjerk

Woonplaats

Leeuwarden

Werkzaam sinds

Juli 2010

E-mailadres

rutger@fysio-058.nl

 

Mijn naam is Rutger Wagenaar, ik ben geboren en getogen Tytsjerk en woon tegenwoordig met mijn gezin in Leeuwarden.

Bij Fysio 058 ben ik actief als  sportfysiotherapeut. Ik zie veel verschillende sporters en blessures. Mijn specialisaties zijn spierblessures, knieblessures en hardloopblessures.

Daarnaast ben ik ook mede eigenaar van de praktijk. In 2010 heb ik samen met Anton Kingma Fysio 058 opgericht. In de jaren daarna zijn we andere vestigingen begonnen waaronder die in Drachten (Fysio 0512) en Franeker (Fysio 0517).

Na mijn studie in 2003 heb ik eerst bij 3 andere praktijken gewerkt en verschillende sportteams, voordat ik er achter kwam dat een eigen praktijk en ondernemen mij ook erg leuk leek.

De afgelopen jaren ben ik vooral bezig met fanatiek hardlopen. Zo liep ik diverse marathons en ultramarathons. Daarnaast vind ik wielrennen erg leuk om te doen. Sinds 2020 ben ik tevens als trainer verbonden aan de wedstrijdgroep van atletiekvereniging Lionitas.

In het verleden heb ik gevoetbald bij VV Rijperkerk en SC Veenwouden. Ik vind voetbal nog steeds een prachtige sport en bezoek graag de wedstrijden van SC Cambuur.

Het is mijn streven dat Fysio 058 de beste sportfysiotherapie praktijk van Leeuwarden en omgeving is en zal blijven. Ook voor de andere locaties is dit mijn streven.

Op sportgebied hoop ik nog veel avonturen te beleven en in verschillende omgevingen en landen te kunnen hardlopen en fietsen.

Ik ben blij dat we met zo’n leuk team en bevlogen fysiotherapeuten iedere dag werken om onze gedreven klanten te helpen weer fit en pijnvrij door het leven te gaan.

Ik geniet ervan om mensen te inspireren sportieve uitdagingen aan te gaan ondanks blessures. Ons lichaam is vaak sterker dan we denken!

 

Mijn gouden tip: wanneer je met regelmaat en structuur traint, kan je lichaam veel meer aan en raak je minder snel geblesseerd. 

BIG-nummer: 99060405204