Tips voor het kiezen van die perfecte zorgverzekering

Geplaatst op

Het is weer die tijd van het jaar. De bladeren vallen, de eerste kerstreclames duiken op en jij? Jij zit met je handen in het haar, denkend aan welke zorgverzekering je nu weer moet kiezen. No worries! Hier zijn wat tips om je te helpen bij je zoektocht.

Die wirwar ontrafelen

Zeg eens eerlijk: snap jij nog iets van al die polissen, aanvullende verzekeringen en verschillende premies? Maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige. Maar, met een paar handige tips kun je toch je weg vinden in die doolhof van zorgverzekeringen.

 • Begin bij de basis

Bedenk eerst wat je echt nodig hebt. Misschien ben je jong, fit en gezond en heb je alleen een basisverzekering nodig. Anderzijds, als je specifieke zorg nodig hebt of verwacht te hebben, is het slim om naar aanvullende verzekeringen te kijken.

 • zorgverzekering vergelijken? Doe het!
  Er zijn talloze websites die je kunnen helpen om zorgverzekeringen naast elkaar te leggen. Een van die sites is Pricewise. Hier kun je eenvoudig invullen wat je wensen zijn en krijg je een overzicht van de zorgverzekeringen die daarbij passen. Door zorgverzekering vergelijken vind jij de dekking die bij je past.

Verborgen valkuilen spotten

Je denkt misschien dat je er bent na het vergelijken van premies, maar er zijn meer dingen waar je op moet letten.

 • Let op het eigen risico
  Veel mensen kijken alleen naar de maandelijkse premie, maar het eigen risico is net zo belangrijk. Als je verwacht veel zorg nodig te hebben, kan het slim zijn om een lager eigen risico te kiezen. Ja, je betaalt dan misschien iets meer premie, maar je bespaart op de kosten die je zelf moet betalen.
 • Check de dekking
  Lees altijd goed wat wel en niet wordt vergoed. Sommige verzekeringen hebben bijvoorbeeld beperkte vergoedingen voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Als je daar gebruik van maakt, is het natuurlijk wel zo fijn als het wordt vergoed.

Blik op de toekomst

Je zorgbehoefte kan veranderen. Misschien verwacht je volgend jaar wel een baby of heb je plannen voor een operatie. Het is daarom goed om niet alleen naar je huidige situatie te kijken, maar ook een beetje vooruit te denken.

 • Flexibiliteit is key
  Het kan slim zijn om een zorgverzekering te kiezen waarbij je gedurende het jaar nog wijzigingen kunt aanbrengen. Zo kun je je aanvullende verzekering bijvoorbeeld aanpassen als je situatie verandert.
 • Kijk naar de duur van contracten
  Sommige zorgverzekeringen hebben contracten van een jaar, terwijl andere voor meerdere jaren zijn. Als je veel veranderingen verwacht in je leven, is het misschien handiger om voor een jaarcontract te gaan.

Zo, nu ben je helemaal klaar om die perfecte zorgverzekering te kiezen. Vergeet niet om jaarlijks je situatie opnieuw te bekijken en eventueel je verzekering aan te passen. Veel succes en hopelijk wordt het kiezen van je zorgverzekering een stukje makkelijker met deze tips!