Waarom een aanvullende verzekering voor fysiotherapie handig kan zijn

Geplaatst op

Weet jij nu al dat je volgend jaar andere zorg gaat verwachten dan dat je gewend bent? Wellicht zit er volgend jaar wel een operatie aan te komen waarbij je vervolgens behoefte hebt aan fysiotherapie. In dat geval kan het handig zijn om een aanvullende verzekering voor de fysiotherapie af te sluiten. Waarom dat handig is en waar je op kunt letten, zetten we hieronder voor je op een rij. 

Wat vergoedt de basisverzekering?

Ieder jaar wordt bepaald door de overheid wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bezoekjes aan de huisarts, zorg in het ziekenhuis of bepaalde medicijnen. De basisverzekering vergoedt dus niet alles. Als je behoefte hebt aan meer zorg dan dit en je niet te hoog in de kosten wil oplopen, kan een aanvullende verzekering de uitkomst bieden. Je kunt dus jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering waarbij je extra premie betaalt, maar wel extra verzekerd bent.

Fysiotherapie zit vaak niet in het basispakket

Een van zo’n aanvullende verzekering is de fysiotherapie. Fysiotherapie zit namelijk niet in het basispakket opgenomen – tenzij je jonger bent dan achttien jaar of een chronische aandoening hebt. Zonder een aanvullende verzekering moet je voor de kosten van deze behandelingen zelf opdraaien. Dat kan vrij prijzig zijn, vooral als je regelmatig naar de fysio moet. 

Vergelijk zorgverzekeraars en hun aanvullende verzekeringen

Het is daarom aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de fysiotherapie. Dat betekent dat je maandelijks een premie betaalt, zodat jij gebruik kunt maken van een bepaald aantal behandelingen. Het verschilt echter per zorgverzekeraar hoeveel behandelingen er worden vergoed en hoe hoog de premie maandelijks zal zijn. Het is daarom belangrijk om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan vaak rond het midden van november. Je kunt hiervoor een handige vergelijkingssite gebruiken, zoals Poliswijzer.

Zorgverzekering in 2024

Wanneer je volgend jaar meer zorg verwacht dan het afgelopen jaar, loont het om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en eventueel ook over te stappen. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent, en zo ook voor de fysiotherapie. Vanaf midden november kun je zorgverzekeringen weer met elkaar vergelijken voor het volgende jaar. Zorgverzekeringen mogen namelijk tot midden november hun premies publiceren met daarbij de dekkingen. 

Bovendien dreigt er ook weer het een en ander te veranderen als het gaat om zorgverzekeringen in 2024. Wat je allemaal kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden tijdens het vergelijken, lees je wanneer je zoekt op ‘zorgverzekering 2024 vergelijken’.