Sporten in het voorjaar

Geplaatst op

Het weer sputtert soms nog wat tegen, maar we hebben inmiddels al een paar mooie voorjaarsdagen achter de rug om buiten te kunnen sporten. De natuur wordt weer groen, het ruikt lekker buiten en het duurt niet lang meer of we kunnen zonder jas de deur uit!

Bewegen en sporten is gezond en maken je niet alleen fitter maar ook positiever en stressbestendiger. Het zonlicht is bovendien de belangrijkste bron van vitamine D wat onder andere belangrijk is voor ons immuunsysteem en spierkracht.

Welke sporten kunnen we buiten doen?

Ben je jonger dan 27? Dan zijn er momenteel geen beperkingen om in groepsverband te sporten. 

Wanneer je 27 jaar of ouder bent is sporten in groepsverband nog maar beperkt toegestaan. Op een afgesloten sportterrein kan je in 4 tallen sporten, daarbuiten in 2 tallen. Op zoek naar wat inspiratie? 

Door de maatregelen merken wij een aantal trends dit voorjaar.

  • Hardlopen of wandelen samen met collega’s

Wandelvergaderingen zijn steeds populairder, even een frisse neus halen terwijl je met je collega belt om te overleggen. Of tussen de middag samen met een collega afspreken om een rondje te gaan hardlopen. Sociaal contact met collega’s en bewegen kan prima samen gaan! Loop niet te hard van stapel en bouw de kilometers voorzichtig op om overbelastingsblessures zoals een runnersknee te voorkomen!

  • Een balletje slaan

Tennis kan prima met 2 of 4 personen. De steeds populairdere sport padel, een kruising tussen squash en tennis, is steeds populairder aan het worden. Ook golfen is bezig aan een opmars nu het binnensporten een tijd stil heeft gelegen. Ben je nieuwsgierig of deze sporten mogelijk interessant zijn voor jou? Probeer het dan dit voorjaar eens uit. Mocht je daarbij een schouderblessure oplopen dan staan onze schouderfysiotherapeuten voor je klaar!

  • Een rondje netwerken op de (race)fiets

Fietsen is het afgelopen jaar ontzettend populair geworden. Op zoek naar een nieuwe racefiets? Dan moet je geluk hebben, want de wachttijd is lang en de fietsen zijn niet aan te slepen. Fietstraining groepjes zijn er bijna in elke plek en vaak met verschillende niveaus. Vaak is dit een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden. Fietsen kan ook prima 2 aan 2, en het is mogelijk voldoende afstand te bewaren onderling. Wanneer je niet gewend bent om veel kilometers te maken is het vaak even wennen en liggen heup of rugklachten op de loer. Met manuele therapie of dry needling kunnen aanhoudende klachten vaak worden opgelost zodat je de kilometers weer rustig kan opvoeren.

  • Suppen

Wanneer je in de buurt van water woont is suppen een perfecte workout om dit voorjaar eens te proberen. Je traint je balans, core stability, kracht en conditie. Door het paddelen worden je armen en romp getraind, door recht op te staan je romp stabiliteit en door het balanceren op het supboard train je ook je been- en voetspieren. Hierdoor zien wij geregeld suppers met bijvoorbeeld onderbeenklachten zoals hielspoor of een zweepslag

  • Andere opties

Naast de genoemde sporten zijn er natuurlijk ook andere opties. Wat denk je van ontspannen frisbeeën in het park nu het weer langer licht is? Kanoën? Touwtjespringen tussen het thuiswerken door? Of heb je toch nog steeds de smaak te pakken na de schaatsperiode van afgelopen winter en ga je lekker een rondje skaten of skeeleren?

Wat kan Fysio 058 voor je betekenen?

Wat je plannen ook zijn… Na een periode van inactiviteit of minder regelmatig sporten in de winter, zien wij in het voorjaar vaak mensen die blessures oplopen. Overbelasting aan schouder, knie en heup en onderbenen zijn veel voorkomende pijntjes in deze periode. Bij Fysio 058 kunnen we je helpen om zo snel mogelijk van deze klachten af te komen en tips geven om het sporten verantwoord weer op te bouwen. Onze sportfysiotherapeuten stellen na de intake de juiste diagnose en begeleiden je zonodig met oefeningen, dry needling, massagetechnieken en/of manuele therapie weer naar je gewenste sportniveau.